Let flødeis med mokkatuilles
60+ min

Let flødeis med mokkatuilles

Lækker og nem dessert som du kan lave i god tid. Mokkatuilles kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. en uge. Så mangler du bare at lave kaffe og piske flødeskum.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Let flødeis med mokkatuilles

Lækker og nem dessert som du kan lave i god tid. Mokkatuilles kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. en uge. Så mangler du bare at lave kaffe og piske flødeskum.

Antal portioner

Let flødeis

Mokkatuilles

  • 1 spsk kaffebønner
  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æggehvide (ca. 2 spsk)
  • 25 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Let flødeis

Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen til en luftig æggesnaps. Kom fløden i en gryde sammen med resten af flormelissen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i gryden. Bring fløden i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld et par dl af den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til den bliver lidt tykkere - må ikke koge. Køl af, si isblandingen og fordel den i 6 høje kraftige glas. Frys i mindst 5 timer.

Mokkatuilles

Knus kaffebønnerne – fx i en morter (gem lidt til pynt). Pisk flormelis, hvedemel, knuste kaffebønner og æggehvide sammen i en skål. Pisk det smeltede smør i. Fordel dejen i 18 lange streger (ca. 1 x 15 cm) på en plade med bagepapir. Bag de tynde mokkatuilles øverst i ovnen.

Tag glassene med is ud af fryseren. Pisk fløden til et let skum og fordel det i glassene. Stik en mokkatuille i hvert glas og pynt med knuste kaffebønner. Server resten af de sprøde tuilles sammen med kaffen i en kande, så man selv kan hælde den portion kaffe på, man har lyst til.

Tips

Isdesserten kan også spises uden kaffe, eller med varm kakaomælk.

Bagetid

14-16 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %
Print