Letsaltet andebryst og kartoffel-tomatsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

1 timer

Og med dressing med masser af hvidløg. De er kogt, så det bliver ikke så heftigt endda.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk sukker

Kartoffel-tomatsalat

  • 1 kg skrabede nye kartofler
  • 3 store pillede fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsdressing

Kartoffel-tomatsalat, fortsat

  • 500 g cocktailtomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk citronpeber
  • 50 g feldsalat i buketter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Bland salt og sukker. Fordel blandingen på kød og skind og stil bryststykkerne tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Tør det meste af saltblandingen af med et stykke køkkenrulle. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 2½ min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Skær kødet i skiver ved serveringen.

Kartoffel-tomatsalat

Kom imens kartofler og hvidløg i kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 17 min. til kartoflerne er møre. Hæld kartofler og hvidløg i et dørslag og brus grøntsagerne over med koldt vand - gem hvidløgene til dressingen.

Hvidløgsdressing

Mos de kogte hvidløg og rør dem sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i mindst 15 min. og smag til. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for tyk.

Kartoffel-tomatsalat, fortsat

Bland de afkølede kartofler med tomater, løg, olie, salt og citronpeber. Anret kartoffel-tomatsalaten i en skål og fordel feldsalaten på toppen.

Tip

I stedet for de letsaltede andebryststykker kan man servere stegte kyllingefileter.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag