Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(133 vurderinger)

30 min

Linser smager godt, mætter godt og er fyldt med protein fra planteriget. I denne friske og fyldige salat får de smag fra bl.a. olivenolie, citron og salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g grønne linser, fx fra Puy eller sorte belugalinser
  • 1 skyllet citron (usprøjtet)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 rødløg i både
  • 6 forårsløg i korte stykker
  • 300 g grønne asparges i korte stykker
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g Arla® Puck salatost i blok

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød
  • 1 flækket fed hvidløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og kom dem derefter i en skål.

Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen - ca. 2 tsk). Skær den hvide skal og hinderne af citronen - følg frugtens form. Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små bidder og vend dem i linserne.

Lad 1 spsk af olien blive varm i en pande. Steg rødløgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og asparges, steg i yderligere ca. 2 min. og tilsæt salt. Vend de 2 slags løg, asparges og den sidste spsk olie sammen med linserne og kom salaten i en skål. Del osten i små brud og stik dem ned mellem linserne. Drys med citronskal og server med ristet brød - gnedet let med hvidløg.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag