Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød
30 min

Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød

Linser smager godt, mætter godt og er fyldt med protein fra planteriget. I denne friske og fyldige salat får de smag fra bl.a. olivenolie, citron og salatost.
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød

Linser smager godt, mætter godt og er fyldt med protein fra planteriget. I denne friske og fyldige salat får de smag fra bl.a. olivenolie, citron og salatost.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g grønne linser, fx fra Puy eller sorte belugalinser
  • 1 skyllet citron (usprøjtet)

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød
  • 1 flækket fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og kom dem derefter i en skål.

Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen - ca. 2 tsk). Skær den hvide skal og hinderne af citronen - følg frugtens form. Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små bidder og vend dem i linserne.

Lad 1 spsk af olien blive varm i en pande. Steg rødløgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og asparges, steg i yderligere ca. 2 min. og tilsæt salt. Vend de 2 slags løg, asparges og den sidste spsk olie sammen med linserne og kom salaten i en skål. Del osten i små brud og stik dem ned mellem linserne. Drys med citronskal og server med ristet brød - gnedet let med hvidløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 21 %
Print