Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød

Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød

30 min
Linser smager godt, mætter godt og er fyldt med protein fra planteriget. I denne friske og fyldige salat får de smag fra bl.a. olivenolie, citron og salatost.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Hæld linserne i en sigte og kom dem derefter i en skål.
  • Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen - ca. 2 tsk). Skær den hvide skal og hinderne af citronen - følg frugtens form. Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Skær citronfileterne i små bidder og vend dem i linserne.
  • Lad 1 spsk af olien blive varm i en pande. Steg rødløgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og asparges, steg i yderligere ca. 2 min. og tilsæt salt. Vend de 2 slags løg, asparges og den sidste spsk olie sammen med linserne og kom salaten i en skål. Del osten i små brud og stik dem ned mellem linserne. Drys med citronskal og server med ristet brød - gnedet let med hvidløg.
Energiindhold for hele retten:

10149 kJ / 2426 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,4 % 4,9 g
Kulhydrat: 59,5 % 14,2 g
Fedt: 20,1 % 2,2 g
Mere inspiration

Herlig grønkålssalat med rødløg og æbler - sprød og lækker.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
300 g Belugalinser eller tørrede grønne linser, fx fra Puy
1 Skyllet citron (usprøjtet)
2 spsk Olivenolie
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
1 bundt Forårsløg i korte stykker (ca. 100 g)
300 g Grønne asparges i korte stykker
1 tsk Groft salt
100 g Salatost
Tilbehør
240 g Ristet landbrød
1 Flækket fed hvidløg