Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød
30 min
•
Linser smager godt, mætter godt og er fyldt med protein fra planteriget. I denne friske og fyldige salat får de smag fra bl.a. olivenolie, citron og salatost.
Ingredienser
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
300 g
Belugalinser eller tørrede grønne linser, fx fra Puy
|
1
Skyllet citron (usprøjtet)
|
---|
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
4
Rødløg i både (ca. 300 g)
|
|
1 bundt
Forårsløg i korte stykker (ca. 100 g)
|
|
300 g
Grønne asparges i korte stykker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Salatost
|
Tilbehør
240 g
Ristet landbrød
|
|
---|---|
1
Flækket fed hvidløg
|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10149 kJ / 2426 kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 20,4 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 59,5 % | 14,2 g |
Fedt: | 20,1 % | 2,2 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.