Linsesuppe med grovboller
45 min

Linsesuppe med grovboller

Vegetarretter kan sagtens have masser af smag. Varm dig med denne linsesuppe og få en dejlig oplevelse.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Linsesuppe med grovboller

Vegetarretter kan sagtens have masser af smag. Varm dig med denne linsesuppe og få en dejlig oplevelse.

Antal portioner

Linsesuppe

  • 100 g røde linser
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 kartofler i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g grønne bønner i små stykker
  • ½ tsk groft salt

Grovboller

Fremgangsmåde:

Rør flødeosten blød med mælk lidt efter lidt og tilsæt basilikum. Stil den tildækket og koldt.

Linsesuppe

Skyl linserne godt. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og svits dem med i 2 min. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt bønnerne og kog dem med i endnu 5 min. Smag suppen til med salt.

Grovboller

Skær en dyb ridse i hver grovbolle og fordel den hakkede basilikum i hver ridse. Skær osten i 6 stave og læg en stav i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen. Server de varme grovboller og den kolde flødeost til suppen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Tips

Suppen kan fryses uden flødeostefyld.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9591 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 33 %
Print