Linsesuppe med grovboller

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Vegetarretter kan sagtens have masser af smag. Varm dig med denne linsesuppe og få en dejlig oplevelse.

Ingredienser

Antal portioner

Linsesuppe

  • 100 g røde linser
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 kartofler i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g grønne bønner i små stykker
  • ½ tsk groft salt

Grovboller

  • 6 grovboller
  • 1 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 75 g Riberhus® ML 16 (30+)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør flødeosten blød med mælk lidt efter lidt og tilsæt basilikum. Stil den tildækket og koldt.

Linsesuppe

Skyl linserne godt. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og svits dem med i 2 min. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt bønnerne og kog dem med i endnu 5 min. Smag suppen til med salt.

Grovboller

Skær en dyb ridse i hver grovbolle og fordel den hakkede basilikum i hver ridse. Skær osten i 6 stave og læg en stav i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen. Server de varme grovboller og den kolde flødeost til suppen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Frysetip

Suppen kan fryses uden flødeostefyld.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9591 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: