Linsesuppe med grovboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Vegetarretter kan sagtens have masser af smag. Varm dig med denne linsesuppe og få en dejlig oplevelse.

Ingredienser

Antal portioner

Linsesuppe

  • 100 g røde linser
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 kartofler i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 200 g grønne bønner i små stykker
  • ½ tsk groft salt

Grovboller

  • 6 grovboller
  • 1 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 75 g Riberhus® ML 16 (30+)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør flødeosten blød med mælk lidt efter lidt og tilsæt basilikum. Stil den tildækket og koldt.

Linsesuppe

Skyl linserne godt. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og svits dem med i 2 min. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt bønnerne og kog dem med i endnu 5 min. Smag suppen til med salt.

Grovboller

Skær en dyb ridse i hver grovbolle og fordel den hakkede basilikum i hver ridse. Skær osten i 6 stave og læg en stav i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen. Server de varme grovboller og den kolde flødeost til suppen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Frysetip

Suppen kan fryses uden flødeostefyld.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9591 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: