

Løgtærte med ost
60+ min
En fuldkornstærte med masser af løg, ost og hvidvin. Smager skønt!
Ingredienser
Antal portioner
Dej
- 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
- 60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
- 75 g smør
-
¾ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
Fyld
- 4 mellemstore zittauerløg
- 25 g smør
- 1 dl hvidvin
- ½ tsk tørret timian
- groft salt
- friskkværnet peber
- 3 dl Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Tilbehør
- 300 g salat, fx romaine
- 200 g pærer i tynde både
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Dej
Bland mel og smør til det ligner revet ost. Tilsæt kvark og ælt sammen til en smidig dej. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel. Lad formen stå i køleskabet i ca. ½ time.
Fyld
Pil løgene og hak dem groft. Svits dem i smør i en stegepande i et par minutter - uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt timian og smag til med salt og peber. Kom løgblandingen i tærtebunden, fordel osten over og bag midt i ovnen i ca. 15 min.
Forbagning
Ca. 10 min. ved 200°.
Bagning
Ca. 15 min. ved 200°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 23,6 g
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 34 %
- Fedt: 54 %