Lun kålsalat med røget lam
&format=webp)
En let og frisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle. Servér denne kålsalat til frokost eller som en let påskeforret. Salaten krydres med dressingen, som består af piskefløde og grov sennep. Og sammen med den røgede lammekølle og valnødderne giver det den perfekte kombination.
Ingredienser
Kålsalat
200 g
Fintsnittet spidskål
|
|
---|---|
200 g
Grønne asparges i mindre stykker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 liter
Kogende vand
|
Krydderdressing
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk, grov sennep
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
100 g
Røget lammekølle i meget tynde skiver
|
|
---|---|
25 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
Sådan gør du
Kålsalat
Krydderdressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for røget lammekølle kan du bruge andet røget kød, fx svinemørbrad.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
291 kJ / 69 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 2,2 g |
Fedt: | 6,2 g |
Kulhydrat: | 1,4 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
