Lun rødbedesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Sprød frokost eller tilbehør til en lækker middagsret - med kirsebær.

Ingredienser

Antal portioner

  • 12 små, nye rødbeder
  • 25 g smør
  • 1 spsk kirsebæreddike
  • 1½ tsk groft salt
  • 225 g kirsebær
  • 1 spsk kirsebæreddike
  • 1 liter skyllede rødbedeblade
  • ½ tsk havsalt, fx Læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • frikadelle af 400 g hakket svinekød
  • 240 g brød, fx sigtebrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kom rødbeder, smør i små stykker, eddike og salt i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Dæk formen med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen - vend i rødbederne et par gange.

Skyl imens kirsebærrene, halver dem og fjern stenene. Vend kirsebæreddike i de bagte rødbeder og smag til.

Ved serveringen

Læg de lune rødbeder i midten af et stort fad og rødbedebladene i en krans udenom. Fordel kirsebærrene over rødbederne og drys med salt og peber.

Tip

Du kan bage dit eget sigtebrød - se link.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: