Lun rødbedesalat
1 timer

Lun rødbedesalat

Sprød frokost eller tilbehør til en lækker middagsret - med kirsebær.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun rødbedesalat

Sprød frokost eller tilbehør til en lækker middagsret - med kirsebær.

Antal portioner
  • 12 små, nye rødbeder
  • 25 g smør
  • 1 spsk kirsebæreddike
  • 1½ tsk groft salt
  • 225 g kirsebær
  • 1 spsk kirsebæreddike
  • 1 liter skyllede rødbedeblade
  • ½ tsk havsalt, fx Læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • frikadeller af 400 g hakket svinekød
  • 240 g brød, fx sigtebrød

Fremgangsmåde:

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kom rødbeder, smør i små stykker, eddike og salt i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Dæk formen med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen - vend i rødbederne et par gange.

Skyl imens kirsebærrene, halver dem og fjern stenene. Vend kirsebæreddike i de bagte rødbeder og smag til.

Ved serveringen

Læg de lune rødbeder i midten af et stort fad og rødbedebladene i en krans udenom. Fordel kirsebærrene over rødbederne og drys med salt og peber.

Tip

Du kan bage dit eget sigtebrød - se link.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %
Print