Madpakkeboller

Madpakkeboller

60+ min
Fryseegnet
Madpakkeboller med fyld af squash, gulerødder, skinke og ost er fyldige og saftige boller, der gør det ud for et lille måltid i sig selv - og derfor perfekte at tage med på farten. Fyldet i madpakkebollerne kan varieres, brug fx kun gulerod eller squash, revne rødbeder eller tern af kyllingekød eller chorizo. Du kan også gøre madpakkebollerne grovere ved at udskifte ⅓ af hvedemelet ud med fuldkornshvedemel.
https://www.arla.dk/opskrifter/madpakkeboller-med-squash-gulerodder-og-ost/

Sådan gør du

Madpakkeboller
  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt olie, salt og de to slags mel (hold evt. lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen, evt. på en røremakine. Dejen skal være blød og lidt klistret.
  • Rør squash, gulerod, skinke og ost i dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Dyp 2 spiseskeer i vand og form 16 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på 2 plader med bagepapir.
  • Bag bollerne til de er lysebrune og lyder "hule", når man banker dem på bunden.

Madpakkebollerne er gode "resteboller", da fyldet kan varieres. Prøv også at lave dem med rødbede, spinat, chorizo, stegt bacontern eller gør dem sødere med revet æble eller pære og tørret frugt.

Energiindhold for hele retten:

15857 kJ / 3790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

825 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 60 % 29,1 g
Fedt: 24,2 % 5,4 g
Mere inspiration

Spinatboller er ogå velegnede til madpakken.

Spinatboller
60+ min
Spinatboller
(83)

Ingredienser

Madpakkeboller
25 g Gær
½ liter Vand (lillefingervarmt)
1 spsk Olivenolie
2 tsk Groft salt
150 g Durummel (ca. 2½ dl)
600 g Hvedemel (ca. 9½ dl)
150 g Groftrevet grøn squash
150 g Groftrevet gulerødder
150 g Grofthakket kogt, røget skinke
175 g Revet cheddar- og maasdammerost