

Majspandekager med kylling
60+ min
Lækre små anretninger med kylling, peberfrugt og tomatsauce - gode til natmad.
Ingredienser
18 stk. pr. portion
Antal portioner
Fyld
- 950 g kogte kyllingefilet uden skind og ben - se fx opskrift på grøn ærtesuppe
- 50 g smør
- 5 grønne peberfrugter i korte strimler
- 8 hakkede rødløg
- 3 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
- 700 g stærk salsa - krydret tomatsauce
- 600 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 1 spsk sukker
- 1 spsk groft salt
- 36 majs tortillaer, ca. 20 cm i diameter
- 400 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 4 tsk finthakket frisk rød chilipeber
Tilbehør
-
1½ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 700 g stærk salsa - krydret tomatsauce
- 450 g tortillachips med salt
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Fyld
Riv kyllingekødet til fine trevler - med 2 gafler. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter og løg i ca. 3 min. Kom grøntsagerne i en stor skål og lad dem køle lidt af. Vend kyllingekød og de øvrige ingredienser i.
Pak 12 tortillas ind i et fugtigt viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad og dæk det med alufolie. Lun pandekagerne midt i ovnen så de bliver bløde. (Sæt de næste 12 tortillas i ovnen.) Læg ca. 1 dl af fyldet på en tortilla og fold den som en aflang konvolut. Tilbered resten af pandekagerne på samme måde. Fordel efterhånden de 36 fyldte pandekager, med lukningerne nedad, på 3 plader med bagepapir. Stil 2 bageplader i ovnen på én gang - en nederst og en midt i. Bag pandekagerne. Del den revne ost i 3 portioner. Tag pladerne ud af ovnen efter ca. 15 min. Drys hver plade pandekager med en portion ost og lidt chili. Lad pladerne bytte plads i ovnen og bag pandekagerne de sidste 10 min. Bag den sidste plade med pandekager midt i ovnen.
Server de varme majspandekager med iskold fraiche, salsa og tortillachips.
Drikkevarer
Tequila og øl, fx mexicansk.
Lune pandekager
Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagetid
Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Frysetip
Kan fryses inden bagning.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 66040 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,1 g
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
Frysetip
Kan fryses inden bagning.
Vin match
Sauvignon Blanc Sydaustralien, Australien
Her vil en fyldig hvidvin på sauvignon blanc-druen være dejlig, fx fra Australien Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til mexikansk mad