Majspandekager med kylling
60+ min

Majspandekager med kylling

Lækre små anretninger med kylling, peberfrugt og tomatsauce - gode til natmad.
Fryseegnet
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Majspandekager med kylling

Lækre små anretninger med kylling, peberfrugt og tomatsauce - gode til natmad.

18 stk. pr. portion

Antal portioner

Fyld

  • 950 g kogte kyllingefileter uden skind og ben - se fx opskrift på grøn ærtesuppe
  • 50 g smør
  • 5 grønne peberfrugter i korte strimler
  • 8 hakkede rødløg
  • 3 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 700 g stærk salsa - krydret tomatsauce
  • 600 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk groft salt

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Fyld

Riv kyllingekødet til fine trevler - med 2 gafler. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter og løg i ca. 3 min. Kom grøntsagerne i en stor skål og lad dem køle lidt af. Vend kyllingekød og de øvrige ingredienser i.

Pak 12 tortillas ind i et fugtigt viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad og dæk det med alufolie. Lun pandekagerne midt i ovnen så de bliver bløde. (Sæt de næste 12 tortillas i ovnen.) Læg ca. 1 dl af fyldet på en tortilla og fold den som en aflang konvolut. Tilbered resten af pandekagerne på samme måde. Fordel efterhånden de 36 fyldte pandekager, med lukningerne nedad, på 3 plader med bagepapir. Stil 2 bageplader i ovnen på én gang - en nederst og en midt i. Bag pandekagerne. Del den revne ost i 3 portioner. Tag pladerne ud af ovnen efter ca. 15 min. Drys hver plade pandekager med en portion ost og lidt chili. Lad pladerne bytte plads i ovnen og bag pandekagerne de sidste 10 min. Bag den sidste plade med pandekager midt i ovnen.

Server de varme majspandekager med iskold fraiche, salsa og tortillachips.

Lune pandekager

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Drikkevarer

Tequila og øl, fx mexicansk.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 66040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sydaustralien, Australien

Her vil en fyldig hvidvin på sauvignon blanc-druen være dejlig, fx fra Australien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til mexikansk mad