Makaroni med krydrede kødboller
30 min
•
Makaroni, bucatini, spaghetti....der findes et hav af forskellige slags pasta og det er sjovt at variere sortimentet. Her er det makaroni der bliver ledsaget af kødboller, grøntsager og revet ost blandet med krydderurter og citron...Mums!
Ingredienser
|
350 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|---|---|
|
1
Fintrevet løg (ca. 50 g)
|
|
|
3 spsk
Hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, merian og dild
|
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
25 g
Smør
|
|
3 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
300 g
Tørret pasta, fx bucatini eller makaroni
|
|
|
4
Gulerødder i små tern (ca. 300 g)
|
|
|
300 g
Grønne bønner i 2 cm stykker
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|---|---|
|
1 dl
Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille, merian og dild
|
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Pynt
|
Groftkværnet peber
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
514 kJ / 123 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 7,9 g |
| Fedt: | 4 g |
| Kulhydrat: | 13,6 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.