Makronmuffins

45 min
Fryseegnet
Makronmuffins

Makronmuffins er en god gammel klassiker, perfekte "tag-med" kager til fx kollegaerne, en fødselsdag eller på picnic. Makronmuffins vinder bestemt ikke prisen for at være de smukkeste kager i verden - overfladen er krakeleret og konsistensen klistet, men makronmuffins smager virkelig godt og er både supernemme og hurtige at lave.

Ingredienser

Makronmuffins

4 Æg
400 g Sukker
2½ tsk Mandelessens
175 g Hvedemel
175 g Groftknuste makroner
175 g Smeltet smør

Sådan gør du

Makronmuffins

  • Pisk æg, sukker og mandelessens lyst og luftigt.
  • Tilsæt mel, makroner og smeltet smør og vend rundt til dejen er ensartet og jævn.
  • Kom mellemstore papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ca. ½ op med halvdelen af dejen og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af dejen i 12 nye papirsforme.

Tilsæt evt. 75 g meget grofthakket chokolade til dejen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18452 kJ / 4410 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1610 kJ / 385 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 53,8 % 51 g
Fedt: 40,7 % 17,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/makronmuffins/