Mælkebraiseret kalvespidsbryst med ingefær og hindbærkål

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Braiseringen gør det smagsfulde spidsbryst dejlig mørt og giver en skøn sauce. De friske bær giver en frugtig smag til kålen, der giver lidt bid i en dejlig ret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 cm finthakket frisk ingefær
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
  • ½ dl hindbærvineddike
  • 1 dl hvidvin
  • ½ liter sødmælk

Hindbærkål

  • 1 rødløg snittet i skiver på den lange led (ca. 50 g)
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 1 spsk hindbærvineddike
  • 2 spsk vand
  • 500 g strimlet spidskål eller savoykål
  • 125 g hindbær
  • 1 dl klippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Brun kalvebrystet godt på begge sider i smør i en stegegryde - gryden må ikke være for stor i forhold til stegen. Drys med salt og peber. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg. Sauter dem med et par minutter og hæld hindbærvineddiken i og kog den næsten væk. Tilsæt hvidvin og lad den småsimre om kødet i ca. 5 min. Tilsæt mælk og bring langsomt i kog. Mælken vil skille lidt, men det er meningen. Læg låg på gryden og lad stegen simre ved ganske svag varme i ca. 2 timer. Vend evt. stegen en gang undervejs og dryp den jævnligt med mælkeskyen. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Kog imens saucen let ind og smag til.

Hindbærkål

Sauter rødløg, sukker, salt og peber i smør i en gryde et par minutter - uden at smørret tager farve. Tilsæt hindbærvineddike og vand. Bring blandingen i kog. Kom kålen i gryden og varm den igennem, uden at den falder for meget sammen. Vend forsigtigt hindbær i kålen lige inden serveringen, eller drys bærrene over kålen. Drys med masser af purløg. Skær stegen i skiver og anret med hindbærkål og sauce.

Tip

Mælkebraisering er en klassisk tilberedningsform, som giver kødet en blid og meget delikat smag, og så bliver der den herligste sauce.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde:

Vin match

Spätburgunder Baden, Tyskland

Til det lyse kalvekød med hindbær vil en tysk rødvin på spätburgunder-druen være perfekt! Alternativt en bourgogne pinot noir Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv