Mælkebraiseret kalvespidsbryst med ingefær og hindbærkål
60+ min

Mælkebraiseret kalvespidsbryst med ingefær og hindbærkål

Braiseringen får det smagsfulde spidsbryst dejlig mørt og giver en skøn sauce. De friske bær giver en frugtig smag til kålen som giver lidt bid i en dejlig ret.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mælkebraiseret kalvespidsbryst med ingefær og hindbærkål

Braiseringen får det smagsfulde spidsbryst dejlig mørt og giver en skøn sauce. De friske bær giver en frugtig smag til kålen som giver lidt bid i en dejlig ret.

Antal portioner
  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 cm finthakket frisk ingefær
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • ½ dl hindbærvineddike
  • 1 dl hvidvin
  • ½ liter sødmælk

Hindbærkål

  • 1 lille spidskål eller savoykål
  • 1 spsk smør
  • 1 rødløg - snittet i skiver på den lange led
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk hindbærvineddike
  • 2 spsk vand
  • 125 g hindbær

Pynt

  • 1 bundt fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Brun kalvebrystet godt på begge sider i smør i en stegegryde - gryden må ikke være for stor i forhold til stegen. Drys med salt og peber. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg. Sauter dem med et par minutter og hæld hindbæreddiken i og kog den næsten væk. Tilsæt hvidvin og lad den småsimre om kødet i ca. 5 min. Tilsæt mælk og bring langsomt i kog. Mælken vil skille lidt, men det er meningen. Læg låg på gryden og lad stegen simre ved ganske svag varme i ca. 2 timer. Vend evt. stegen en gang undervejs og dryp den jævnligt med mælkeskyen. Tag stegen op og lad den hvile tildækket 10 min. Kog imens saucen let ind og smag til.

Hindbærkål

Fjern eventuelle grove blade fra kålen og snit den i strimler. Sauter rødløg, sukker, salt og peber i smør i en gryde et par minutter - uden at smørret tager farve. Tilsæt hindbæreddike og vand. Bring blandingen i kog. Kom kålen i gryden og varm den igennem, uden at den falder for meget sammen. Vend forsigtigt hindbær i kålen lige inden serveringen, eller drys bærrene over kålen. Skær stegen i skiver og anret med hindbærkål og sauce. Drys med masser af purløg.

Mælkebraisering er en klassisk tilberedningsform, som giver kødet en blid og meget delikat smag, og så bliver der den herligste sauce.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 69 %
Print

Vin match

Spätburgunder Baden, Tyskland

Til det lyse kalvekød med hindbær vil en tysk rødvin på spätburgunder-druen være perfekt! Alternativt en bourgogne pinot noir Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv