Maltbrød med kefir og rug

2 timer 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Maltbrød med kefir og rug

Maltbrød - eller kefirbrød - fuld af smag og med mørke undertoner af malt. Super nemt at lave - men det smager som om du har brugt en hel weekend på det!

Ingredienser

½ liter Vand - lillefingervarmt
2 dl Kefir
25 g Gær
1 spsk Groft salt
2 spsk Mørk sirup
2 spsk Maltmel
150 g Rugmel (ca. 2½ dl)
650 g Hvedemel

Sådan gør du

Maltbrød med kefir og rug

  • Rør vand, kefir og gær sammen i en stor røreskål. Tilsæt salt, sirup, malt og mel - hold evt. lidt af hvedemelet tilbage.
  • Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig.
  • Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et bord drysset med rigeligt hvedemel - uden at slå luften ud af dejen. Del dejen i to lige store stykker med en spartel.
  • Fold siderne op på den ene dej med en spartel, så dejen 'spændes op' på undersiden. Vend dejklumpen om, så undersiden med mel vender op.
  • Gentag med det andet brød.
  • Lad brødene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Drys evt. med lidt mere hvedemel.
  • Bag brødet nederst i ovnen ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn. Derefter ca. ½ time ved indstilling på 200° - traditionel ovn.

Sæt gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.

Brug 3 spsk. mørk maltsirup i stedet for sirup og maltmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12656 kJ / 3025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

792 kJ / 189 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 10,7 % 5 g
Kulhydrat: 83,1 % 38,7 g
Fedt: 6,2 % 1,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/maltbrod-med-kefir-og-rug/