Maltbrød med kefir og rug
2 timer 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Maltbrød - eller kefirbrød - fuld af smag og med mørke undertoner af malt. Super nemt at lave - men det smager som om du har brugt en hel weekend på det!
Ingredienser
|
½ liter
Vand - lillefingervarmt
|
|
|---|---|
|
2 dl
Kefir
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
|
2 spsk
Maltmel
|
|
|
150 g
Rugmel (ca. 2½ dl)
|
|
|
650 g
Hvedemel
|
Sådan gør du
Maltbrød med kefir og rug
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sæt gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.
Brug 3 spsk. mørk maltsirup i stedet for sirup og maltmel.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
791 kJ / 189 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,3 g |
| Protein: | 5 g |
| Fedt: | 1,3 g |
| Kulhydrat: | 38,7 g |