Mandelbrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Mandelbrød

Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/mandelbrod/

Ingredienser

2 brød
25 g Gær
¼ liter Vand - lillefingervarmt
¼ liter Tykmælk
½ dl Olivenolie
1 tsk Groft salt
75 g Grofthakkede, smuttede mandler
100 g Durummel (ca. 1¾ dl)
650 g Hvedemel

Pynt

Durummel

Sådan gør du

Mandelbrød

  • Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt tykmælk og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød.
  • Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Rids eller klip brødene og drys med durummel.
  • Bag mandelbrødene midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° og derefter ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Brødene kan også bages uden mandler.

Brødene kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15039 kJ / 3594 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1074 kJ / 257 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 10,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 62,8 % 39,7 g
Fedt: 26,4 % 7,7 g