Mandelbund med abrikoscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(33 vurderinger)

60+ min

Savner du inspiration til en lækker dessert? Så prøv denne dejlige mandelbund med abrikoscreme. Cremen har en god frugtig smag af frugt og vanilje - en dejlig dessert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Abrikoscreme

  • 50 g tørrede abrikoser i mindre stykker
  • 1 dl vand
  • ½ dl appelsinjuice
  • 1 spsk sukker

Mandelbund

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 2 æggehvider

Pynt

  • 25 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Abrikoscreme

Sæt abrikoserne i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom appelsinjuice, sukker og abrikoser i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og rør abrikoserne til en mos. Lad den køle af.

Pisk fløden næsten stiv. Tilsæt flormelis, vaniljekorn og appelsinjuice. Vend forsigtigt mosen i og smag til.

Mandelbund

Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Fordel abrikoscremen på mandelbunden. Pynt dessertkagen ved at trække tynde striber smeltet overtrækschokolade med en ske. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Sommerfyld: Bland flødeskum med hindbær og jordbær eller nektariner i både. Smag til med sukker.

Frysetip

Mandelbunden kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag