
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=f4a016bd)
Mandelgrød med hyldeblomst og bær
45 min
Fyldig grød af perlerug kogt i hyldeblomstsaft og vendt i 9% fløde med masser af grofthakkede mandler og et strejf af revet limeskal. Serveret med de let marinerede bær og pyntet med hyldeblomster eller morgenfruer er der ikke et øje tørt.
Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
- 400 g friske bær, fx jordbær, blåbær, hindbær, ribs eller brombær
- 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 spsk friskpresset limesaft
Mandelgrød
- 2 dl vand
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- ¼ tsk groft salt
- 240 g perlerug (ca. 3 dl)
-
¼ liter Karolines Køkken® Kaffefløde 9%
- 100 g grofthakkede mandler
- 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
Pynt
- spiselig blomst, fx hyldeblomster eller morgenfruer
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Vend bærrene med hyldeblomstsaft og limesaft. Stil bærrene tildækket på køkkenbordet i mindst ½ time. Smag til.
Mandelgrød
Bring vand, hyldeblomstsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl perlerugen godt og kom den i gryden. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Tilsæt fløde og mandler og varm grøden igennem. Tilsæt limeskal og smag til.
Server de marinerede bær på toppen af grøden.
Tip
Du kan tilsætte mælk eller vand, hvis du synes grøden er for fast.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 50,5 g
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 30 %