Marcipankage med pærer og anisfrø
45 min

Marcipankage med pærer og anisfrø

Dette er en kage med stort gemme potentiale - den smager mindst lige så godt dagen efter. Vær opmærksom på at kagen er bedst, hvis den ikke kommer på køl.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipankage med pærer og anisfrø

Dette er en kage med stort gemme potentiale - den smager mindst lige så godt dagen efter. Vær opmærksom på at kagen er bedst, hvis den ikke kommer på køl.

1 kage - ca. 30 stykker.

Opskriften gælder for 1 kage

  • 2 tsk anisfrø
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g ren, rå marcipan
  • 450 g sukker (ca. 5¼ dl)
  • 300 g smør i tern
  • 8 æg
  • 325 g hvedemel (ca. 5½ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 faste pærer, fx conference
  • 50 g mandelflager

Pynt

  • smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Kom anisfrøene i en morter og knus dem. Bland de knuste anisfrø med citronskal, salt og 150 gram af marcipanen. Kom blandingen i en røreskål sammen med sukker og pisk til marcipanen er smuldret. Tilsæt smør og pisk til blandingen er hvid. Pisk æggene i ét af gangen og vend mel og bagepulver i. Del pærerne i kvarte og fjern kernehusene. Riv de kvarte pærer og resten af marcipanen groft ned i dejen og vend godt rundt. Kom bagepapir i en stor bradepande (ca. 33 x 40 cm) og hæld dejen heri. Drys med mandelflager og bag kagen midt i ovnen. Lad marcipankagen køle af på en bagerist.

Pynt kagen med mørk og hvid chokolade.

Tips

Vær opmærksom på ikke at bage kagen for meget - den skal være tæt og fugtig.

Server evt. kagen med letpisket flødeskum eller cremefraiche.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 31250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 45 %
Print