Marcipankonfekt

30 min
Marcipankonfekt

Konfekt med marcipan og nougat er en klassiker. I midten af denne marcipankonfekt gemmer der sig en overraskelse i form af en sprød hasselnød. Hjemmelavet marcipankonfekt smager fantastisk, og det er hyggeligt at forberede julens lækkerier. Marcipankonfekt kan som her formes som kugler - men fantasien bestemmer variationerne.

Ingredienser

20 Hasselnøddekerner

Marcipanpynt

50 g Marcipan
Sølvstøv

Marcipankonfekt

150 g Marcipan
75 g Blød nougat

Chokoladeovertræk

200 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i en lille bradepande midt i ovnen i ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Lad nødderne køle af.

Marcipanpynt

  • Rul marcipanen tyndt ud, og udstik 20 små figurer, fx snefnug - gentag, hvis nødvendigt, et par gange.
  • Dyp snefnuggene i sølvstøv og stil dem til side.

Marcipankonfekt

  • Del marcipanen i 20 skiver (á ca. 4 mm).
  • Skær tilsvarende 20 tynde skiver nougat og fordel dem på marcipanstykkerne.
  • Fordel hasselnødderne på marcipanstykkerne med nougat.
  • Saml marcipanen godt om nougat og nød og rul dem til kugler.

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  • Vend hurtig marcipankonfekten i chokoladen, stil dem på et stykke bagepapir og sæt marcipanpynt på.
  • Lad dem stivne ved stuetemperatur, og pynt evt. med lidt ekstra sølvstøv.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder. Overskydende smeltet chokolade kan du fint lade størkne og bruge igen senere, fx til overtræk, som pynt eller i en kage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10465 kJ / 2501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2114 kJ / 505 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,6 % 8,2 g
Kulhydrat: 44,5 % 55,3 g
Fedt: 48,9 % 27,9 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marcipankonfekt/