Marengskage med jordbær
2 timer
•
&format=webp)
Skøn kage af sød kagebund med et lag marengs på toppen, lagt sammen om flødeskum og friske jordbær. Marengsen er sprød på toppen, men blød indeni - som man kender den fra "bedstefars skæg" kagen. Kagen smager fantastisk, men bør spises samme dag, som den bliver bagt. Jordbærrene kan erstattes af eksotisk frugt eller frugtkompot uden for sæsonen
Ingredienser
Marengsbunde
5
Æggeblommer
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
4 spsk
Mælk
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
5
Æggehvider
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
75 g
Grofthakkede mandler
|
Fyld
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 tsk
Vaniljesukker
|
Pynt
500 g
Friske jordbær evt. halveret
|
|
---|---|
Jordbærblade
|
Sådan gør du
Marengsbunde
Marengskage med jordbær
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17533 kJ / 4191 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1063 kJ / 254 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 6,2 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 43,9 % | 27,4 g |
Fedt: | 49,9 % | 14,4 g |
