Marengskage med jordbær

2 timer
Marengskage med jordbær

Skøn kage af sød kagebund med et lag marengs på toppen, lagt sammen om flødeskum og friske jordbær. Marengsen er sprød på toppen, men blød indeni - som man kender den fra "bedstefars skæg" kagen. Kagen smager fantastisk, men bør spises samme dag, som den bliver bagt. Jordbærrene kan erstattes af eksotisk frugt eller frugtkompot uden for sæsonen

Ingredienser

Marengsbunde

5 Æggeblommer
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
4 spsk Mælk
100 g Smør - smeltet
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
2 tsk Bagepulver
5 Æggehvider
175 g Sukker (ca. 2 dl)
75 g Grofthakkede mandler

Fyld

¼ liter Piskefløde
2 tsk Vaniljesukker

Pynt

500 g Friske jordbær evt. halveret
Jordbærblade

Sådan gør du

Marengsbunde

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
  • Tegn en firkant på et stykke bagepapir (30 x 40 cm) og smør dejen ud herpå.
  • Pisk hviderne stive.
  • Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje.
  • Fordel forsigtigt marengsen på kagedejen.
  • Drys med mandler.
  • Bag bunden nederst i ovnen i ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.
  • Lad bunden køle af på en bagerist.

Marengskage med jordbær

  • Del den afkølede bund på midten.
  • Pisk fløde og vaniljesukker til flødeskum og tag lidt fra til toppen.
  • Læg de 2 bunde sammen om resten af flødeskummet.
  • Kom det sidste flødeskum på toppen og pynt med nogle af jordbærrene.
  • Server resten ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17533 kJ / 4191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1063 kJ / 254 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 43,9 % 27,4 g
Fedt: 49,9 % 14,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/marengskage-med-jordbar/