Marengslagkage med chokolade og passionsfrugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

En frisk og lækker marengslagkage med sprøde bunde med chokolade - lagt sammen med syrlig vaniljecreme og passionsfrugt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 personer

Antal portioner

Marengsbunde

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Vaniljecreme

  • 6 passionsfrugter - frugtkødet heraf

Pynt

  • frugtkød fra passionsfrugt
  • små spiselig blomst, fx hornvioler eller tusindfryd

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengsbunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer. Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) - brug fx en tallerken til. Fordel ⅓ af marengsblandingen indenfor cirklen. Gentag to gange og sæt de 3 bageplader i ovnen og bag marengsbundene. Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå ved eftervarmen i ca. ½ time. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Fordel den smeltede chokolade på 2 af bundene og sæt dem i køleskabet i ca. 10 min. - til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme

Flæk imens vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med det resterende flormelis og flødefraiche. Pisk blandingen til et fast skum og smag til.

Læg marengsbundene sammen med vaniljecreme og passionsfrugtkød - slut af med marengsbunden uden chokolade. Pynt kagen med passionsfrugtkød og spiselige blomster og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - varmluft.

Tip

Anvend hindbærpuré i stedet for passionsfrugtkød mellem bundene og pynt med friske hindbær på toppen.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Vin match

Syren i passionsfrugterne skal mødes af syre i vinen, som samtidig selvfølgelig skal være sød. Prøv en senthøstet vin fra Tokaji i Ungarn fx en late harvest furmint eller en Tokaji Aszü.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag