Marengslagkage med chokolade og passionsfrugt
60+ min

Marengslagkage med chokolade og passionsfrugt

En frisk og lækker marengslagkage med sprøde bunde med chokolade - lagt sammen med syrlig vaniljecreme og passionsfrugt.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengslagkage med chokolade og passionsfrugt

En frisk og lækker marengslagkage med sprøde bunde med chokolade - lagt sammen med syrlig vaniljecreme og passionsfrugt.

Ca. 8 personer

Antal portioner

Marengsbunde

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Vaniljecreme

  • 6 passionfrugter - frugtkødet heraf

Pynt

  • frugtkød fra passionfrugter
  • små spiselige blomster, fx hornvioler eller tusindfryd

Fremgangsmåde:

Marengsbunde

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer. Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) - brug fx en tallerken til. Fordel ⅓ af marengsblandingen indenfor cirklen. Gentag to gange og sæt de 3 bageplader i ovnen og bag marengsbundene. Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå ved eftervarmen i ca. ½ time. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Fordel den smeltede chokolade på 2 af bundene og sæt dem i køleskabet i ca. 10 min. - til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme

Flæk imens vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med det resterende flormelis og flødefraiche. Pisk blandingen til et fast skum og smag til.

Læg marengsbundene sammen med vaniljecreme og passionsfrugtkød - slut af med marengsbunden uden chokolade. Pynt kagen med passionsfrugtkød og spiselige blomster og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - varmluft.

Tips

Anvend hindbærpuré i stedet for passionsfrugtkød mellem bundene og pynt med friske hindbær på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Syren i passionsfrugterne skal mødes af syre i vinen, som samtidig selvfølgelig skal være sød. Prøv en senthøstet vin fra Tokaji i Ungarn fx en late harvest furmint eller en Tokaji Aszü.

Læs mere om vin til mad