Marinerede oksebøffer

Marinerede oksebøffer

60+ min
Med marinerede grillede oksebøffer går du ikke galt i byen. Bøffen af oksefilet er marineret i rødvin og bliver serveret med lækkert kryddersmør.
https://www.arla.dk/opskrifter/marinerede-okseboffer/

Sådan gør du

Rødvinsmarinade
  • Rør rødvin, løg og timian sammen til en marinade.
  • Læg bøfferne i et fad og hæld marinaden over.
  • Lad bøfferne stå tildækket og koldt i ca. 1 døgn. Vend dem af og til.
Kryddersmør
  • Si marinaden fra bøfferne (gem marinaden).
  • Kog løgene i ca. 1 min. i 4 spsk rødvinsmarinade.
  • Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier. Stil kryddersmørret koldt.
  • Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca. 4 min. på hver side. Server bøfferne med kryddersmør.

Bøfferne kan også steges i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side.

Energiindhold for hele retten:

6866 kJ / 1641 kcal

Næringsindhold pr. 100g

833 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 37 % 18,1 g
Kulhydrat: 1,3 % 0,6 g
Fedt: 61,7 % 13,9 g

Ingredienser

Rødvinsmarinade
2 dl Rødvin
2 Grofthakkede skalotteløg
2 stilke Frisk timian
1 Hakket fed hvidløg
4 Bøffer af oksefilet (a 175 g)
Kryddersmør
100 g Blødt smør
½ tsk Hakket frisk timian
¼ g Groft salt
Friskkværnet peber