Marinerede oksebøffer

23 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Marinerede oksebøffer

Med marinerede grillede oksebøffer går du ikke galt i byen. Bøffen af oksefilet er marineret i rødvin og bliver serveret med lækkert kryddersmør.

Ingredienser

Rødvinsmarinade

2 dl Rødvin
2 Grofthakkede skalotteløg
2 stilke Frisk timian
1 Hakket fed hvidløg
4 Bøffer af oksefilet (a 175 g)

Kryddersmør

100 g Blødt smør
½ tsk Hakket frisk timian
¼ g Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Rødvinsmarinade

  • Rør rødvin, løg og timian sammen til en marinade.
  • Læg bøfferne i et fad og hæld marinaden over.
  • Lad bøfferne stå tildækket og koldt i ca. 1 døgn. Vend dem af og til.

Kryddersmør

  • Si marinaden fra bøfferne (gem marinaden).
  • Kog løgene i ca. 1 min. i 4 spsk rødvinsmarinade.
  • Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier. Stil kryddersmørret koldt.
  • Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca. 4 min. på hver side. Server bøfferne med kryddersmør.

Bøfferne kan også steges i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6861 kJ / 1640 kcal

Næringsindhold pr. 100g

833 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 37 % 18,1 g
Kulhydrat: 1,3 % 0,6 g
Fedt: 61,7 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marinerede-okseboffer/