
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=97a93f17)
Marineret kalvefilet med sauteret grønt og græskarcreme
60+ min
Rosastegt kalvekød med sprøde grøntsager, blød og cremet græskarcreme og knasende jordskokchips.
Ingredienser
Antal portioner
Kalvefilet, dagen før
- 300 g brun farin (ca. 6 dl)
- 3 dl rødvin
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl mørk balsamicoeddike
- 1 kg afpudset kalvefilet
Kalvefilet, fortsat
- 1 spsk rapsolie
- 2 tsk groft salt
- 3 rødløg i halve (ca. 200 g)
Græskarcreme
- 1200 g græskar fx hokaido
-
1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1½ spsk friskpresset limesaft
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sauteret grønt
- 25 g smør
- 6 gule beder i små både (ca. 600 g)
- 6 farvede gulerødder i skrå stykker (ca. 400 g)
- 200 g rensede rosenkål i halve
- 2 bananskalotteløg i tynde ringe (ca. 100 g)
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Jordskokchips
- 200 g skrubbede jordskokker
- ½ liter rapsolie
- 1 tsk havsalt
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kalvefilet, dagen før
Kom brun farin, rødvin, tomatpuré og balsamicoeddike i en tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 10 min. Lad lagen køle helt af og kom det i en frysepose sammen med kalvefileten. Læg den på køl og lad den ligge til dagen efter.
Kalvefilet, fortsat
Lad olien blive varm i en sauterpande. Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Kom det i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld marinaden over. Steg de halve løg på skærefladen, ved kraftig varme, i sauterpanden, i ca. 1 min. Læg dem i fadet med skærefladen opad sammen med kødet og marinaden og steg det midt i ovnen. Tag kødet ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være 58-60°. Lad kødet hvile tildækket og skær det i tykke portionsskiver ved serveringen. Hold løgene varme.
Græskarcreme
Skræl græskarret og fjern kerner og tråde fra midten. Skær det i store stykker og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Sigt alt vandet fra og blend hokaidoen med fløden. Tilsæt limesaft, salt og peber. Smag til.
Sauteret grønt
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg beder og gulerødder ved kraftig varme, og under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt rosenkål, løg, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min., stadig under omrøring. Smag til.
Jordskokchips
Varm rapsolien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Lav skiver af jordskokker med en tyndskræller, efterhånden som du fritterer dem. Frittér ca. 10 skiver af gangen i ca. 6 min. - til de er gyldne. Læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle eller andet fedtsugende papir. Gentag med resten. Opbevar dem i en lufttæt beholder til dagen efter, eller server straks.
Anret en bred bane af creme på den ene side af tallerkenen, kom de sauterede grøntsager herpå og top med jordskokchips. Kom jordskokchips på kalveskiverne og stil kødet ved siden af grøntsagerne. Server den overskydende creme, marinade og grøntsager ved siden af.
Stegetid
30-35 min. ved 150° - traditionel ovn.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 19970 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 51,8 g
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 37 %