Marineret kalvefilet med sauteret grønt og græskarcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Rosastegt kalvekød med sprøde grøntsager, blød og cremet græskarcreme og knasende jordskokchips.

Ingredienser

Antal portioner

Kalvefilet, dagen før

  • 300 g brun farin (ca. 6 dl)
  • 3 dl rødvin
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 kg afpudset kalvefilet

Kalvefilet, fortsat

  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 3 rødløg i halve (ca. 200 g)

Græskarcreme

Sauteret grønt

  • 25 g smør
  • 6 gule beder i små både (ca. 600 g)
  • 6 farvede gulerødder i skrå stykker (ca. 400 g)
  • 200 g rensede rosenkål i halve
  • 2 bananskalotteløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Jordskokchips

  • 200 g skrubbede jordskokker
  • ½ liter rapsolie
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kalvefilet, dagen før

Kom brun farin, rødvin, tomatpuré og balsamicoeddike i en tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 10 min. Lad lagen køle helt af og kom det i en frysepose sammen med kalvefileten. Læg den på køl og lad den ligge til dagen efter.

Kalvefilet, fortsat

Lad olien blive varm i en sauterpande. Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Kom det i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld marinaden over. Steg de halve løg på skærefladen, ved kraftig varme, i sauterpanden, i ca. 1 min. Læg dem i fadet med skærefladen opad sammen med kødet og marinaden og steg det midt i ovnen. Tag kødet ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være 58-60°. Lad kødet hvile tildækket og skær det i tykke portionsskiver ved serveringen. Hold løgene varme.

Græskarcreme

Skræl græskarret og fjern kerner og tråde fra midten. Skær det i store stykker og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Sigt alt vandet fra og blend hokaidoen med fløden. Tilsæt limesaft, salt og peber. Smag til.

Sauteret grønt

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg beder og gulerødder ved kraftig varme, og under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt rosenkål, løg, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min., stadig under omrøring. Smag til.

Jordskokchips

Varm rapsolien i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Lav skiver af jordskokker med en tyndskræller, efterhånden som du fritterer dem. Frittér ca. 10 skiver af gangen i ca. 6 min. - til de er gyldne. Læg dem på et dobbelt lag køkkenrulle eller andet fedtsugende papir. Gentag med resten. Opbevar dem i en lufttæt beholder til dagen efter, eller server straks.

Anret en bred bane af creme på den ene side af tallerkenen, kom de sauterede grøntsager herpå og top med jordskokchips. Kom jordskokchips på kalveskiverne og stil kødet ved siden af grøntsagerne. Server den overskydende creme, marinade og grøntsager ved siden af.

Stegetid

30-35 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: