Marineret pasta med tigerrejer
Forret med pasta, pesto og tigerrejer. Opskriften på marineret pasta med tigerrejer er perfekt til mange gæster, fordi det hele kan forberedes i god tid. Den hjemmelavede pesto smager fantastisk og sammensætningen med pasta og rejer smager så tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø. Det er en forret, som du vil komme til at lave mere end en gang.
Ingredienser
Marineret pasta
|
250 g
Tørret pasta, fx penne
|
|---|
|
4 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket rødløg
|
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pesto
|
2 dl
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Pinjekerner
|
|
|
1
Stort pillet fed hvidløg
|
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
|
1½ liter
Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)
|
|
600 g
Pillede kogte tigerrejer med halevifte (50-60 stk.)
|
|
|---|---|
|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Pynt
|
Basilikumblade
|
|---|
Tilbehør
|
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Marineret pasta
Pesto
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pesto kan tilberedes dagen før. Pasta kan marineres dagen før - tag pastaen ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1213 kJ / 290 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 13,6 g |
| Fedt: | 17,3 g |
| Kulhydrat: | 20,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.