Matilde kakaokage
1 time 5 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.
Ingredienser
Kakaokage
250 g
Blødt smør
|
|
---|---|
300 g
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
450 g
Hvedemel (ca. 7½ dl)
|
|
5 spsk
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
|
3 tsk
Vaniljesukker
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
4 dl
Kakaomælk
|
100 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
75 g
Hvid chokolade
|
Sådan gør du
Kakaokage
Sådan pynter du Matilde kakaokagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De kagerester der bliver tilovers, efter Matilde hovedet er skåret ud af kagen, er perfekte at lave romkugler af. Erstat 1½ dl af kakaomælken med yoghurt naturel - så bliver kagen lidt mere svampet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25853 kJ / 6179 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1443 kJ / 345 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 6 % | 5,1 g |
Fedt: | 42,3 % | 16,5 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 43,9 g |
