Matilde kakaokage
1 time 5 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Sjov og dekorativ kage til fødselsdagen - eller til en helt almindelig dag, hvor man bare har lyst til at bage noget anderledes. Server kagen med et glas kold eller varm kakao til.
Ingredienser
Kakaokage
250 g
Blødt smør
|
|
---|---|
300 g
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
450 g
Hvedemel (ca. 7½ dl)
|
|
5 spsk
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
|
3 tsk
Vaniljesukker
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
4 dl
Kakaomælk
|
100 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
75 g
Hvid chokolade
|
Sådan gør du
Kakaokage
Sådan pynter du Matilde kakaokagen
De kagerester der bliver tilovers, efter Matilde hovedet er skåret ud af kagen, er perfekte at lave romkugler af. Erstat 1½ dl af kakaomælken med yoghurt naturel - så bliver kagen lidt mere svampet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25853 kJ / 6179 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1443 kJ / 345 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 6 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 43,9 g |
Fedt: | 42,3 % | 16,5 g |
