Melonsalat
&format=webp)
Melonsalat er en herlig, let og læskende salat, perfekt til varme dage som tilbehør til fx grillmad eller squashdeller. Du kan blande forskellige meloner, og du kan også vælge din favorit og bruge den. Har du ikke jalapenos til dressingen, så kan du bruge lidt chilipulver eller frisk rød chili. Når du sylter løgene i starten, så husk at lade dem marinere imens du gør resten klar, så de når at suge syltelagen til sig.
Ingredienser
2 spsk
Æbleeddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Rødløg, i hele eller halve tynde skiver
|
|
250 g
Tomater, fx blomme eller cherry
|
|
600 - 700 g
Meloner, gerne en blanding af vand-, cantaloupe-, galia- eller honningmelon
|
|
10
Finthakkede syltede jalapenos
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
100 g
Salatost i blok
|
|
6 stilke
Grofthakket frisk mynte
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det smager dejligt at blande forskellige meloner, men salaten er også skøn, når du nøjes med en slags.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
283 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 1,6 g |
Fedt: | 4,1 g |
Kulhydrat: | 6,1 g |
Melonsalat er en herlig, let og læskende salat, perfekt til varme dage som tilbehør til fx grillmad eller squashdeller.
