Melonsalsa

15 min
Melonsalsa

Denne stærke melonsalsa i skønne farver byder på masser af smag. Vandmelonen kan udskiftes med andre meloner eller eksotiske frugter som fx ananas, mango og papaya.

Ingredienser

Melonsalsa

300 g Vandmelon
½ Agurk
½ Finthakket salatløg
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Hakkede mynteblade
1 spsk Honning
1 tsk Sambal oelek
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Melonsalsa

  • Skræl og del melonen og agurken.
  • Fjern kernerne og skær dem i små tern.
  • Bland alle ingredienser og smag til.

Melonsalsaen passer godt på buffeten til sommerens grillaftener - eller til mexikanske retter. Uden løg og chili (eller med mindre chili) smager melonsalsaen også dejligt som frugtsalat eller som tilbehør til fx chokoladekage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

835 kJ / 200 kcal

Næringsindhold pr. 100g

162 kJ / 39 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,5 % 0,7 g
Kulhydrat: 91,6 % 8,8 g
Fedt: 0,9 % 0 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/melonsalsa/