Mettes flyvske ruller - Pandekager med is

Bedømmelse

(16 vurderinger)

45 min

Pandekager med vaniljeis og syltetøj går aldrig af mode!

Ingredienser

Antal portioner

Pandekager

Tilbehør

  • 1 liter vaniljeflødeis
  • jordbærsyltetøj
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pandekager

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggene. Vend fraiche i og til sidst det smeltede smør. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pisk dejen op. Fordel ½ dl dej i en lille, varm pande - 14 cm i diameter. Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side. Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen. Læg pandekagerne i fadet efterhånden som de bliver bagt.

Spis pandekagerne mens de er brandvarme - sammen med is, syltetøj og sukker.

Ovntemperatur

Ca. 75°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde: