Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Stilfuld og nem dessert, der hurtigt kan imponere dine børn eller gæster i weekenden.

Ingredienser

Antal portioner

Mild chokolade-creme brulé

Glaseret ananas

  • ½ vaniljestang
  • 200 g ananas i små tern
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g frisk ingefær i skiver

Pynt

  • rørsukker
  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

  • 200 g vaniljeflødeis i kugler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk kakaomælken langsomt i æggeblommerne og fordel blandingen i fire ovnfaste forme (a ca. 3 dl). Bag dem på en plade midt i ovnen - cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Glaseret ananas

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem stangen). Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ananas, vaniljekorn, stang og ingefær. Lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. og lad det køle af. Sigt væden fra og fjern vaniljestang og ingefær.

Drys de afkølede creme bruléer med et tyndt lag rørsukker og brænd dem med en gasbrænder. Server dem straks med glaseret ananas og is til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: