Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

60+ min
Stilfuld og nem dessert, der hurtigt kan imponere dine børn eller gæster i weekenden.

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 1 time ved 125° - traditionel ovn.

  • Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk kakaomælken langsomt i æggeblommerne og fordel blandingen i fire ovnfaste forme (a ca. 3 dl). Bag dem på en plade midt i ovnen - cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Glaseret ananas
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem stangen). Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ananas, vaniljekorn, stang og ingefær. Lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. og lad det køle af. Sigt væden fra og fjern vaniljestang og ingefær.
  • Drys de afkølede creme bruléer med et tyndt lag rørsukker og brænd dem med en gasbrænder. Server dem straks med glaseret ananas og is til.
Energiindhold for hele retten:

6213 kJ / 1485 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11 % 3,3 g
Kulhydrat: 60,7 % 18,2 g
Fedt: 28,3 % 3,9 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske creme brulé - helt enkel og helt fantastisk.

Creme brulé
60+ min
Creme brulé
(347)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Mild chokolade-creme brulé
½ liter Kakaomælk
6 Æggeblommer
Glaseret ananas
½ Vaniljestang
200 g Ananas i små tern
1 dl Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
25 g Frisk ingefær i skiver
Pynt
Rørsukker
Citronmelisseblade
Tilbehør
200 g Vaniljeflødeis i kugler