Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

60+ min
Stilfuld og nem dessert, der hurtigt kan imponere dine børn eller gæster i weekenden.

Sådan gør du

  • Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk kakaomælken langsomt i æggeblommerne og fordel blandingen i fire ovnfaste forme (a ca. 3 dl). Bag dem på en plade midt i ovnen - cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Glaseret ananas
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem stangen). Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ananas, vaniljekorn, stang og ingefær. Lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. og lad det køle af. Sigt væden fra og fjern vaniljestang og ingefær.
  • Drys de afkølede creme bruléer med et tyndt lag rørsukker og brænd dem med en gasbrænder. Server dem straks med glaseret ananas og is til.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 125° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske creme brulé - helt enkel og helt fantastisk.

Creme brulé
60+ min
Creme brulé
(342)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6432 kJ / 1537 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 10,5 % 3,3 g
Kulhydrat: 59,3 % 18,4 g
Fedt: 30,2 % 4,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Mild chokolade-creme brulé
Matilde® Premium Kakaoletmælk
½ liter
Æggeblommer
6
Glaseret ananas
Vaniljestang
½
Ananas i små tern
200 g
Vand
1 dl
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Frisk ingefær i skiver
25 g
Pynt
Rørsukker
Friske citronmelisseblade
Tilbehør
Vaniljeflødeis i kugler
200 g