Mini éclairs

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Mini éclairs

Små mini éclairs med citroncreme er lækre og plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves helt færdige i god tid og fryses.

Ingredienser

Dej

3 dl Vand
75 g Smør
¼ tsk Fint salt
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 Store æg

Citroncreme

300 g Flødeost
2 dl Piskefløde
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)

Pynt

Sigtet flormelis

Sådan gør du

Dej

  • Kog vand og smør op i en gryde.
  • Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske, til dejen slipper gryden.
  • Skru ned ti helt svag varme.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hver.
  • Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. vandbakkelse).
  • Brug en sprøjtepose med tylle eller 2 teskeer dyppet i koldt vand.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen.
  • Lad de små kager køle af på en bagerist.

Citroncreme

  • Rør flødeosten med 1 dl af fløden, vaniljekorn, citronskal og sukker.
  • Pisk resten af fløden til et let skum og vend det forsigtigt i flødeosteblandingen.
  • Klip vandbakkelserne op i siden og sprøjt citroncremen heri eller fyld den i med en teske.
  • Pynt kagerne lige inden servering.

Citroncremen kan erstattes af en romcreme: Rør 175 g kvark sammen med 3 spsk flormelis, 25 g hasselnøddeflager og 1 spsk rom. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i kvarkblandingen.

Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12641 kJ / 3021 kcal

Næringsindhold pr. 100g

998 kJ / 239 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 6,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 26,9 % 15,8 g
Fedt: 66,2 % 17,9 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mini-eclairs/