Mini éclairs
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
&format=webp)
Små mini éclairs med citroncreme er lækre og plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves helt færdige i god tid og fryses.

Ingredienser
1 portion
Dej
3 dl Vand | |
---|---|
75 g Smør | |
¼ tsk Fint salt | |
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl) | |
3 Store æg |
Citroncreme
300 g Flødeost | |
---|---|
2 dl Piskefløde | |
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde | |
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) | |
75 g Flormelis (ca. 1½ dl) |
Pynt
Sigtet flormelis |
---|
Sådan gør du
Dej
Citroncreme
Bedømmelse
Citroncremen kan erstattes af en romcreme: Rør 175 g kvark sammen med 3 spsk flormelis, 25 g hasselnøddeflager og 1 spsk rom. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i kvarkblandingen.
Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12641 kJ / 3021 kcal
Næringsindhold pr. 100g
998 kJ / 239 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 6,9 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 26,9 % | 15,8 g |
Fedt: | 66,2 % | 17,9 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.