Mørbrad med fletværk og rugotto

Over de næste søndage har vi ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! Til denne mørbrad har vi ladet os inspirere af vikingernes gode håndværkstraditioner. Den er både indbagt og flettet og i følgeskab med en styrkende gryde perlerug.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med fletværk og rugotto

Over de næste søndage har vi ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! Til denne mørbrad har vi ladet os inspirere af vikingernes gode håndværkstraditioner. Den er både indbagt og flettet og i følgeskab med en styrkende gryde perlerug.

Antal portioner

Mørbrad med fletværk

  • 50 g hvedemel
  • 25 g rugmel
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 10 g smør
  • 450 g afpudset svinemørbrad
  • ¼ tsk groft salt

Rugotto

Æble- og blåbærsalsa

  • 250 g æbler i tynde både
  • 125 g blåbær
  • 2 tsk æbleeddike
  • 25 g ærteskud

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Mørbrad med fletværk

Bland mel, rugmel og salt sammen. Smuldr smørret i melet og saml dejen.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits mørbraden hele vejen rundt - ca. 3 min. i alt. Drys med salt. Rul dejen ud til ca. 15 x 20 cm og skær strimler i forskellige bredder 8-9 stykker. Læg dem på mørbraden som et fletværk. Pensl med æg og steg mørbraden færdig i ovnen. Centrumstemperaturen skal være ca. 62° - Lad mørbraden hvile i ca. 10 min.

Rugotto

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved krafig varme, men uden at det bruner. Svits løg og perlerug i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 20 min. Vend ost i rugen og smag til.

Æble- og blåbærsalsa

Bland æbler, blåbær og eddike sammen og vend lidt hakkede ærteskud heri. Server salsaen sammen med mørbrad og rugotto. Pynt med ærteskud på toppen.

Stegetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 36 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Protein: 21 %
  • Fiber: 46 g
Print