Mørbrad med fletværk og rugotto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! Til denne mørbrad har vi ladet os inspirere af vikingernes gode håndværkstraditioner. Den er både indbagt og flettet og i følgeskab med en styrkende gryde perlerug.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mørbrad med fletværk

  • 50 g hvedemel
  • 25 g rugmel
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 10 g smør
  • 450 g afpudset svinemørbrad
  • ¼ tsk groft salt

Rugotto

Æble- og blåbærsalsa

  • 250 g æbler i tynde både
  • 125 g blåbær
  • 2 tsk æbleeddike
  • 25 g ærteskud

Pensling

  • sammenpisket æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørbrad med fletværk

Bland mel, rugmel og salt sammen. Smuldr smørret i melet og saml dejen.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits mørbraden hele vejen rundt - ca. 3 min. i alt. Drys med salt. Rul dejen ud til ca. 15 x 20 cm og skær strimler i forskellige bredder 8-9 stykker. Læg dem på mørbraden som et fletværk. Pensl med æg og steg mørbraden færdig i ovnen. Centrumstemperaturen skal være ca. 62° - Lad mørbraden hvile i ca. 10 min.

Rugotto

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved krafig varme, men uden at det bruner. Svits løg og perlerug i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 20 min. Vend ost i rugen og smag til.

Æble- og blåbærsalsa

Bland æbler, blåbær og eddike sammen og vend lidt hakkede ærteskud heri. Server salsaen sammen med mørbrad og rugotto. Pynt med ærteskud på toppen.

Stegetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag