Mørbrad med koriandergulerødder

Mørbrad med koriandergulerødder

30 min
Disse mørbradbøffer med gulerødder, appelsin og koriander er en dejlig ret, som både er nem at tilberede, ser flot ud - og er lækker og lidt anderledes. Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede. Så måske du skulle kaste dig ud i denne opskrift på mørbradbøffer med en anden slags gulerødder - og have en dusk persille i baghånden, hvis der er en gæst, der ikke er så glad for de friske korianderblade.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-med-koriandergulerodder/

Sådan gør du

Koriandergulerødder
  • Knus korianderfrøene, fx i en morter.
  • Rist de knuste korianderfrø og friskkværnet peber i en tykbundet gryde, ved kraftig varme i ca. ½ min.
  • Kom fløden i gryden sammen med gulerødder og salt.
  • Bring gulerødderne i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 2 min.
  • Tag låget af gryden og kog gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Mørbrad
  • Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande.
  • Steg mørbradskiverne ved kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side.
  • Drys med salt, kom kødet i et lille fad og hold det varmt.
Servering af mørbrad med koriandergulerødder
  • Kom koriandergulerødderne i et fad.
  • Fordel appelsinfileterne henover og drys med nødder og korianderblade.
  • Server straks sammen med mørbrad og kartofler.

Er du ikke tosset med frisk koriander, så kan du lade det grønne drys være persille.

Energiindhold for hele retten:

8690 kJ / 2077 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 21,9 % 4,6 g
Kulhydrat: 48,3 % 10,3 g
Fedt: 29,8 % 2,9 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Koriandergulerødder
2 tsk Korianderfrø
¼ tsk Friskkværnet peber
¼ liter Madlavningsfløde
8 Gulerødder i kvarte (ca. 600 g)
¾ tsk Groft salt
Mørbrad
1 Afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver
15 g Smør
¾ tsk Groft salt
Pynt
125 g Fileter af appelsiner - 2 appelsiner
50 g Hakkede hasselnøddekerner
½ dl Frisk koriander
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler