Mørbrad med koriandergulerødder
Disse mørbradbøffer med gulerødder, appelsin og koriander er en dejlig ret, som både er nem at tilberede, ser flot ud - og er lækker og lidt anderledes. Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede. Så måske du skulle kaste dig ud i denne opskrift på mørbradbøffer med en anden slags gulerødder - og have en dusk persille i baghånden, hvis der er en gæst, der ikke er så glad for de friske korianderblade.
Ingredienser
Koriandergulerødder
2 tsk
Korianderfrø
|
|
---|---|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
8
Gulerødder i kvarte (ca. 600 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Mørbrad
1
Afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Pynt
125 g
Fileter af appelsiner - 2 appelsiner
|
|
---|---|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
½ dl
Frisk koriander
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Koriandergulerødder
Mørbrad
Servering af mørbrad med koriandergulerødder
Er du ikke tosset med frisk koriander, så kan du lade det grønne drys være persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8690 kJ / 2077 kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 21,9 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 48,3 % | 10,3 g |
Fedt: | 29,8 % | 2,9 g |
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.