Mørbrad med koriandergulerødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

30 min

Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver
  • 15 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • 125 g fileter af appelsiner - 2 appelsiner
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • ½ dl hakkede friske korianderblade

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus korianderfrøene, fx i en morter. Rist de knuste korianderfrø og friskkværnet peber i en tykbundet gryde, ved kraftig varme i ca. ½ min. Kom fløden i gryden sammen med gulerødder og salt. Bring gulerødderne i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tag låget af gryden og kog gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ved kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side. Drys med salt, kom kødet i et lille fad og hold det varmt.

Kom koriandergulerødderne i et fad. Fordel appelsinfileterne henover og drys med nødder og korianderblade. Server straks sammen med mørbrad og kartofler.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: