Mørbrad med koriandergulerødder
30 min

Mørbrad med koriandergulerødder

Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med koriandergulerødder

Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver
  • 15 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • 125 g fileter af appelsiner - 2 appelsiner
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • ½ dl hakkede friske korianderblade

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Knus korianderfrøene – fx i en morter. Rist de knuste korianderfrø og friskkværnet peber i en tykbundet gryde, ved kraftig varme i ca. ½ min. Kom fløden i gryden sammen med gulerødder og salt. Bring gulerødderne i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tag låget af gryden og kog gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ved kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side. Drys med salt, kom kødet i et lille fad og hold det varmt.

Kom koriandergulerødderne i et fad. Fordel appelsinfileterne henover og drys med nødder og korianderblade. Server straks sammen med mørbrad og kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print