Mørbradgryde - med mere grønt

Mørbradgryde - med mere grønt

30 min
Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem. Her får du den klassiske mørbradgryde, hvor vi har skruet op for grøntsagerne og ned for kødet. Denne mørbradgryde serverer vi med knuste kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbradgryde---med-mere-gront/

Sådan gør du

Knuste kartofler
  • Kog kartoflerne til de er møre.
  • Knus kartoflerne let med en gaffel og drys med salt.
Mørbradgryde
  • Lad imens smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. Steg mørbradstykker og kalkunbacon ved høj varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt champignon og løg, og steg videre ved høj varme i ca. 3 min. Tilsæt flåede tomater, salt og røget paprika. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Kom fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til.
  • Pynt mørbradgryden med persille og server med knuste kartofler.

Ønsker du et alternativ til knuste kartofler, så er perlespelt også et godt bud. Saucen kan evt. jævnes med 1-2 spsk majsstivelse.

Energiindhold for hele retten:

8493 kJ / 2030 kcal

Næringsindhold pr. 100g

294 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 21,1 % 3,7 g
Kulhydrat: 44,4 % 7,7 g
Fedt: 34,5 % 2,7 g

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Knuste kartofler
1 kg Kartofler med skræl
1½ tsk Groft salt
Mørbradgryde
15 g Smør
200 g Afpudset svinemørbrad i små stykker
100 g Kalkunbacon i tern
800 g Rensede champignoner - hele og halve
2 Store rødløg i tynde både (ca. 200 g)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
2 tsk Groft salt
1 tsk Røget paprika
1½ dl Piskefløde
Pynt
Grofthakket bredbladet persille