Morgenmadspizza med æg og bacon

23 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Morgenmadspizza med æg og bacon

Hjemmelavet pizza med æg til morgenmad – så lækkert og en perfekt start på en god feriedag. Her får du den perfekte morgenmadspizza - nemlig pizza med æg og bacon - lige præcis med de klassiske elementer: tomat, ost, æg, bacon og purløg. Du finder how-to i bunden af opskriften på pizza med æg.

Ingredienser

Pizza med æg

1 Koldhævet pizzadej, se opskrift i link (ca. 750 g)
100 g Pikant flødeost
75 g Revet mozzarellaost
200 g Cherrytomater
50 g Stegt bacon
¼ bundt Fintsnittet purløg
4 Æg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Pizza med æg

  • Rul dejen ud (se hvordan i linket til langtidshævet pizzadej).
  • Fordel flødeost og revet ost på de to udrullede pizzabunde.
  • Fordel tomater, bacon og purløg herpå.
  • Slå 2 æg ud på hver pizza og krydr med salt og peber.
  • Bag pizzaerne i en forvarmet ovn i 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn eller på en grill i 5-7 min. ved 350°. Pizzaerne skal være sprøde og gyldne.

Er du til mad, der smager af noget, så kan du udskifte mozzarella osten med texmex ost - eller selv tilsætte chili.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11771 kJ / 2813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

847 kJ / 202 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 51 % 25,4 g
Fedt: 30,8 % 7,1 g
Relateret video Langtidshævet pizzadej

Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/morgenmadspizza-med-ag-og-bacon/