Mormordressing
&format=webp)
Klassisk mormordressing rørt med fløde og citron. Citronsaften syrner og tykner dressingen - og smagt til med lidt sukker er det en skøn dressing til alle typer grøn salat. Det er måske en gammeldags salatdressing, men det gør den bestemt ikke mindre lækker og cremet - og den passer bare så godt til grønne salater. Så vi stemmer for den gammeldags mormordressing - som ligeså godt kunne være farmors.
Ingredienser
Mormordressing
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 spsk
Flormelis
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
325 g
Hovedsalat - revet i mindre stykker
|
---|
Sådan gør du
Mormordressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du gerne vil have en lidt mindre fed dressing, kan du erstatte piskefløden med madlavningsfløde. Du kan sagtens gemme mormordressingen til næste dag, hvis der skulle være noget til overs - og er dressingen blevet lidt for tyk, kan du fortynde med en sjat mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1880 kJ / 449 kcal
Næringsindhold pr. 100g
415 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 5,8 % | 1,4 g |
Fedt: | 73,4 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 20,8 % | 5,1 g |
