Mornaysauce
Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.
Ingredienser
Mornaysauce
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
4 dl
Mælk
|
|
|
50 g
Smør
|
|
|
150 g
Revet gul ost, fx revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
¾ tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Mornaysauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordentligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
783 kJ / 187 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 8,5 g |
| Fedt: | 14,6 g |
| Kulhydrat: | 5,8 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.