Muslingesalat med knasende grønt og belugalinser
30 min
•
Muslingesalat der smager og knaser. Prøv denne opskrift på muslingesalat, der både er smuk og indbydende - og er meget nem at tilberede. En salat, for dig, der kan lide muslinger, for der er nemlig 2 slags i! Og er du ikke vild med muslinger, er det måske her du alligevel skal prøve? Alternativt kan du skifte dem ud med rejer eller dampet hvid fisk. Belugalinser, grøntsager og skaldyr/fisk klæder hinanden rigtig godt.
Ingredienser
½ liter
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
160 g
Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
|
Dilddressing
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 spsk
Koncentreret fiskefond (kan udelades)
|
|
¾ dl
Hakket frisk dild
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Muslingesalat
1 dåse
Muslinger naturel
|
|
---|---|
1 dåse
Røgede muslinger (ca. 200 g)
|
|
1
Citron (usprøjtet)
|
1
Agurk i stave (ca. 300 g)
|
|
---|---|
3 stilke
Bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
|
|
150 g
Radiser i tynde skiver
|
|
100 g
Rensede babysalatblade
|
4
Fuldkornspitabrød (ca. 300 g)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Sådan gør du
Dilddressing
Muslingesalat
Udskift muslingerne (eller nogen af dem) med rejer og/eller dampet hvid fisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7851 kJ / 1876 kcal
Næringsindhold pr. 100g
348 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 27,6 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 49,1 % | 10 g |
Fedt: | 23,3 % | 2,2 g |