Muslingesuppe
&format=webp)
Her har du den skønneste opskrift på muslingesuppe. Friske blåmuslinger, hvidvin, flødeost og fennikel er nogle af de ingredienser, der måske gør denne opskrift til verdens bedste muslingesuppe. Muslingesuppe med hvidvin er i hvert fald yderst velsmagende - og kan serveres med pommes frites eller polentafritter - til en gang "Moules frittes". Blåmuslingesuppen er i hvert fald værd at prøve!
Ingredienser
Muslingesuppe
1¾ kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
2 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
1
Løg i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
10
Stilke bredbladet persille
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
½ tsk
Karry
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Hønsebouillon
|
|
150 g
Flødeost
|
|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
1
Fennikel i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Top af fennikler
|
|
---|---|
Bredbladet persille
|
Tilbehør
150 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Muslingesuppe
Du kan servere suppen som hovedret, så er der til 4 personer. I stedet for friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den ½ liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon. Som service til dine gæster, kan du pille de fleste muslinger ud af skallerne inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10959 kJ / 2619 kcal
Næringsindhold pr. 100g
348 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 36,8 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 26,4 % | 5,4 g |
Fedt: | 34,2 % | 3,2 g |
Alkohol: | 2,6 % |
