Mysliboller med hytteost

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Mysliboller med hytteost

Lækre saftige mysliboller bagt med hytteost - perfekte til morgenbordet , madpakken og når du ellers er sulten efter en god bolle. Dejen består af hyttost, fuldkornshvedemel, mysli og tørret frugt - og krumme er bare dejlig, både i smag og konsistens. Bag en portion mysliboller og nyd duften mens du bager - og tanken om alle de lækre mundfulde der venter.

Ingredienser

Mysliboller

5 dl Vand - lillefingervarmt
25 g Gær
200 g Hytteost
450 g Hvedemel (ca. 7½ dl)
250 g Fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
1½ tsk Groft salt
200 g Mysli (ca. 4 dl)
50 g Tørret frugt, fx rosiner eller abrikoser i tern
150 g Speltflager (ca. 3 dl)

Sådan gør du

Mysliboller

  • Rør vand, gær og hytteost sammen. Tilsæt mel og salt - hold lidt mel tilbage, dejen skal være fugtig.
  • Ælt dejen blank og elastisk - fx i røremaskine i ca. 10 min.
  • Ælt herefter forsigtigt mysli og rosiner i. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og tryk den let ud (ca. 20 x 30 cm). Drys speltflagerne over, tryk dem let ned i dejen og skær den ud i 16 stykker.
  • Fordel stykkerne på to plader med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 min. ved 250° - varmluft. . Lad myslibollerne afkøle på en rist.

Lad dejen koldhæve natten over i køleskabet i en plastikskål med låg - anvend kun 10 g gær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15732 kJ / 3760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

859 kJ / 205 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 14,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 79,1 % 39,9 g
Fedt: 6,8 % 1,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/mysliboller-med-hytteost/