Nakkekam med semidried svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ spsk groft salt
  • 1 nakkekam (ca. 750 g)
  • 500 g rensede, blandede svampe, fx kejserhat, markchampignon og bøgehat
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 jordskokker
  • ¾ liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter lolo rossa salat revet i grove stykker
  • 50 g rensede friske tyttebær - eller tørrede tranebær

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys salt på kødet og kom det i en frysepose. Læg kødet i køleskabet i ca. 1 time. Tør kødet. Kom bagepapir i ovnens bradepande, sæt risten ovenpå og læg kødet i den ene side. Steg nakkekammen midt i ovnen. Kom svampene i en mindre bradepande og vend dem med olie, hvidløg, salt og peber. Stil bradepanden ved siden af kødet, efter ca. 1 time. Tag svampene ud, skru op for ovnen og brun kødet - vend det nogle gange, så det får farve på alle sider.

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand med citronsaft. Stil jordskokkerne i køleskabet i mindst ½ time. Hæld vandet fra, tør dem og læg jordskokker, de bagte svampe (med olie), salatblade og det lune kød lagvis i et fad. Pynt med tyttebær.

Vend yoghurt og salt sammen. Rør - med let hånd - tyttebærsyltetøjet i, så der stadig er striber. Smag til.

Tips

Kødet kan ligge i køleskabet med salt i op til 2 døgn.

Nakkekammen kan steges ved 100° i ca. 10 timer. Så bliver den endnu mere mør. Brun den til sidst.

Stegetid for nakkekam

Ca. 3 timer ved 150°.

Stegetid for svampe

Ca. 2 timer ved 150°.

Bruning af nakkekam

Ca. 15 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

En fyldig, vellagret rødvin med både frugtsødme og syre vil fungere godt til denne ret. Rioja reserva er svaret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød