Nakkekam med semidried svampe
60+ min

Nakkekam med semidried svampe

"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nakkekam med semidried svampe

"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.

Antal portioner
  • ½ spsk groft salt
  • 1 nakkekam (ca. 750 g)
  • 500 g rensede, blandede svampe, fx kejserhat, markchampignon og bøgehat
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 jordskokker
  • ¾ liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter lolo rossa salat revet i grove stykker
  • 50 g rensede friske tyttebær - eller tørrede tranebær

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Drys salt på kødet og kom det i en plastikpose egnet til madvarer. Læg kødet i køleskabet i ca. 1 time. Tør kødet. Kom bagepapir i ovnens bradepande, sæt risten ovenpå og læg kødet i den ene side. Steg nakkekammen midt i ovnen. Kom svampene i en mindre bradepande og vend dem med olie, hvidløg, salt og peber. Stil bradepanden ved siden af kødet, efter ca. 1 time. Tag svampene ud, skru op for ovnen og brun kødet - vend det nogle gange, så det får farve på alle sider.

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand med citronsaft. Stil jordskokkerne i køleskabet i mindst ½ time. Hæld vandet fra, tør dem og læg jordskokker, de bagte svampe (med olie), salatblade og det lune kød lagvis i et fad. Pynt med tyttebær.

Vend yoghurt og salt sammen. Rør - med let hånd - tyttebærsyltetøjet i, så der stadig er striber. Smag til.

Tips

Kødet kan ligge i køleskabet med salt i op til 2 døgn.

Nakkekammen kan steges ved 100° i ca. 10 timer. Så bliver den endnu mere mør. Brun den til sidst.

Stegetid for nakkekam

Ca. 3 timer ved 150°.

Stegetid for svampe

Ca. 2 timer ved 150°.

Bruning af nakkekam

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

En fyldig, vellagret rødvin med både frugtsødme og syre vil fungere godt til denne ret. Rioja reserva er svaret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød