Nakkekam med semidried svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ spsk groft salt
  • 1 nakkekam (ca. 750 g)
  • 500 g rensede, blandede svampe, fx kejserhat, markchampignon og bøgehat
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 jordskokker
  • ¾ liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter lolo rossa salat revet i grove stykker
  • 50 g rensede friske tyttebær - eller tørrede tranebær

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys salt på kødet og kom det i en frysepose. Læg kødet i køleskabet i ca. 1 time. Tør kødet. Kom bagepapir i ovnens bradepande, sæt risten ovenpå og læg kødet i den ene side. Steg nakkekammen midt i ovnen. Kom svampene i en mindre bradepande og vend dem med olie, hvidløg, salt og peber. Stil bradepanden ved siden af kødet, efter ca. 1 time. Tag svampene ud, skru op for ovnen og brun kødet - vend det nogle gange, så det får farve på alle sider.

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand med citronsaft. Stil jordskokkerne i køleskabet i mindst ½ time. Hæld vandet fra, tør dem og læg jordskokker, de bagte svampe (med olie), salatblade og det lune kød lagvis i et fad. Pynt med tyttebær.

Vend yoghurt og salt sammen. Rør - med let hånd - tyttebærsyltetøjet i, så der stadig er striber. Smag til.

Tips

Kødet kan ligge i køleskabet med salt i op til 2 døgn.

Nakkekammen kan steges ved 100° i ca. 10 timer. Så bliver den endnu mere mør. Brun den til sidst.

Stegetid for nakkekam

Ca. 3 timer ved 150°.

Stegetid for svampe

Ca. 2 timer ved 150°.

Bruning af nakkekam

Ca. 15 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 46 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

En fyldig, vellagret rødvin med både frugtsødme og syre vil fungere godt til denne ret. Rioja reserva er svaret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød