Nem gazpacho med kartoffeltern

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Gazpacho er en forfriskende og læskende suppe på en dejlig varm sommerdag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 24 isterninger
  • 6 skiver grovbrød (ca. 240 g)
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Kom tomatsuppen i en stor skål sammen med kartoffeltern, løg, peberfrugt og agurk. Tilsæt salt og peber og stil gazpachoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Pak isterningerne ind i et viskestykke og knus dem med fx en kagerulle. Kom isen i suppen, rør godt rundt og smag til.

Rist brødet på en brødrister. Flæk hvidløgsfeddet og gnid brødet med det.

Kom gazpachoen i iskolde skåle og server den med cremefraiche og stegt bacon på toppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %

Kilde: