Nem kartoffelsuppe med kyllingespyd og wokgrønt

30 min
Nem kartoffelsuppe med kyllingespyd og wokgrønt

Nem kartoffelsuppe - her med inspiration fra Thailand i form af wokgrøntsager og marinerede kyllingespyd.

Ingredienser

1 dl Light kokosmælk
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Karry
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
500 g Kyllingefilet eller -inderfilet
4 Grillspyd
1 liter Kartoffel-porresuppe
600 g Frossen wok-blanding

Pynt

Grofthakkede peanuts

Tilbehør

2 Lune naanbrød (ca. 400 g)

Sådan gør du

Kyllingespyd

  • Rør kokosmælk, ingefær, karry, hvidløg og salt sammen og kom marinaden i en plasticpose egnet til madvarer.
  • Skær kyllingefileterne i mindre stykker, læg dem i posen og vend dem godt sammen med marinaden.
  • Sæt de marinerede kyllingestykker på grillspyd og grill dem i ca. 3 min. på hver side på en grillpande.

Kartoffel-porresuppe

  • Bring imens suppen i kog under omrøring.
  • Tilsæt wokgrøntsager og varm suppen godt igennem.
  • Fordel suppen i 4 skåle og drys med peanuts. Læg et grillspyd over hver skål og server straks med naanbrød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10227 kJ / 2444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

390 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 42,1 % 9,7 g
Fedt: 33,2 % 3,5 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

https://www.arla.dk/opskrifter/nem-kartoffelsuppe-med-kyllingespyd-og-wokgront/