Nicecream med skovbær og skyr

10 min
Nicecream med skovbær og skyr

Nicecream minder om softice - bare lavet på masser af bær, frugt og helt uden sukker. Prøv denne nicecream med skovbær og skyr næste gang du bliver lækkersulten!

Ingredienser

Nicecream

300 g Frosne skovbær
2½ dl Yoghurt med skovbær
2 Frosne, modne bananer (ca. 200 g)
1 tsk Friskpresset citronsaft
100 g Friske hindbær, brombær eller blåbær
½ tsk Citronskal (usprøjtet)
½ spsk Kakaonibs

Pynt

Spiselige blomster

Sådan gør du

Nicecream

  • Blend de frosne skovbær med skyr, banan og citronsaft i ca. 2 min. til en tyk jævn nicecream. Fordel den i 2 skåle.
  • Fordel bær, citronskal og kakaonibs herpå. Pynt med spiselige blomster og server.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Du kan lave et chokoladegitter af mørk chokolade til din nicecream. Smelt 30 g chokolade over vandbad og fordel det over din nicecream med en ske. 30 g passer til to portioner - energiindholdet for hele retten stiger til 2993 kJ / 715 kcal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2119 kJ / 506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

246 kJ / 59 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,4 % 2,1 g
Kulhydrat: 80,4 % 11,7 g
Fedt: 5,2 % 0,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/nicecream-med-skovbar-og-skyr/