Nøddebagt laks i rejebisque

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

45 min

En fin cremet suppe, hvor du selv, nemt og hurtigt, laver en god fond på rejeskallerne. Fuld af smag, lidt luksuriøs og alligevel super nem at lave.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Forret

Antal portioner

  • 1 laksefilet uden skind og ben (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør - smeltet
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 150 g agurk i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 150 g tynde skiver ristet ciabattabrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil rejerne - gem skallerne. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Kom tomatpuré og rejeskaller i smørret og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt vand, citronsaft, salt og peber og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med fløde. Bring suppen i kog - lige inden serveringen. Tilsæt de pillede rejer og smag til.

Skær laksefileten i 6 stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, fordel nødderne på laksestykkerne og dryp med smør. Bag laksen midt i ovnen.

Vend agurken med salt og lad den trække i ca. 5 min. Skyl agurketernene og pres dem fri for væde - evt. i et viskestykke. Bland agurk, chili og citronskal.

Læg de bagte laksestykker i 6 dybe tallerkener. Fordel suppe og rejer i tallerkenerne og fordel den krydrede agurk på laksen. Server straks med ristet brød.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag