Nøddebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på nøddebrød kan du servere et velsmagende brød til morgenbordet. Brødet har en lækker smag af hasselnøddekerner og en let sødme fra honning.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 50 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 spsk honning
  • 250 g rugmel (ca. 5 dl)
  • 250 g sigtemel (ca. 5 dl)

Pensling:

  • mælk

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, nøddekerner og honning. Rør rugmel og sigtemel i lidt efter lidt (hold lidt sigtemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Prik brødet og lad det efterhæve i ca. ½ time. Bag det på en plade nederst i ovnen. Pensl brødet med mælk efter bagningen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 15 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag