Nøddekurve

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Nøddekurve

Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med fx is, frisk frugt, cremefraiche eller flødeskum.

Ingredienser

1½ dl Fintmalede hasselnøddekerner (ca. 75 g)
50 g Smør
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Piskefløde
½ spsk Hvedemel

Sådan gør du

Nøddekurve

  • Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader.
  • Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af.
  • Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel.
  • Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn., til de er gyldne, Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min.
  • Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter).
  • Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af. Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.

Du kan bruge en jordbærfløde i stedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4469 kJ / 1068 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2298 kJ / 549 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 4,6 % 6,2 g
Kulhydrat: 26,5 % 35,8 g
Fedt: 68,9 % 42,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve/