Nøddekurve med creme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 kurve pr. portion

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 150 g friske jordbær i kvarte
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk sukker

Nøddekurve

Creme

Pynt:

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinerede jordbær

Fordel jordbærstykkerne i et fad. Dryp med citronsaft og drys med sukker. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Nøddekurve

Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader. Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af. Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel. Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne. Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min. Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter). Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af. Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.

Creme

Pisk cremefraiche og 1½ spsk lage fra jordbærrene godt sammen og smag til. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Anret jordbærstykkerne i nøddekurvene og fordel cremen derover.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan bruge en jordbærfløde istedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 72 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag