Nøddesnacks

30 min
Nøddesnacks

Varier nødderne til velkomstdrinken eller blot til den lille sult.

Ingredienser

3 dl Blandede nødder, fx hasselnøddekerner, pistacie- og pekannødder (ca. dl)
1 dl Havregryn (ca. dl)
½ tsk Havsalt, fx maldon
125 g Sigtet speltmel (ca. 2 dl)
1 Æg
1 dl Rapsolie

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225°.

  • Hak nødderne groft. Bland de hakkede nødder, havregryn, halvdelen af saltet og de øvrige ingredienser i en skål. Beklæd en plade med bagepapir og form dejen til en rund kage på ca. 25 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen - drys den varme kage med resten af saltet. Lad den køle af på en rist og bræk den i mindre stykker. Server fx de afkølede nøddesnacks til drinks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10662 kJ / 2548 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2132 kJ / 510 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6 g
Protein: 8,5 % 10,7 g
Kulhydrat: 22,8 % 28,6 g
Fedt: 68,7 % 39,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/noddesnacks/