Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

1 time
Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

Prøv denne dejlige nøddetærte med havtornsirup. Hvis du bor i de rigtige egne finder du både hasselnødder og havtorn i naturen.

Ingredienser

4 Æggehvider (ca. 1¼ dl)
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
2 spsk Havtornsaft
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
10 g Smør

Havtornsirup

1 dl Sukker
1 dl Vand
125 g Friske eller frosne havtorn (ca. 2 dl)
¼ liter Piskefløde

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - varmluft.

  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Vend forsigtigt havtornsaft, hasselnødder og hvedemel i æggemassen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og smør den med fedtstoffet. Hæld forsigtigt dejen i formen og bag tærten midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Havtornsirup

  • Kom sukker, vand og havtorn i en lille gryde. Kog lagen i ca. 10 min eller til der er ca. 1½ dl. sirup tilbage. Lad siruppen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum. Fordel flødeskummet på nøddebunden og kom halvdelen af siruppen på kagen. Server kagen sammen med resten af havtornsiruppen.

Tips

  • Hvis der er havtornsirup tilovers, smager den dejligt både til vaniljeis og ost.
  • Du kan også købe færdig havtornsaft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13202 kJ / 3155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1179 kJ / 282 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 50,8 % 35,2 g
Fedt: 43,8 % 14 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/noddetarte-med-flodeskum-og-havtornsirup/