Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

1 time
Prøv denne dejlige nøddetærte med havtornsirup. Hvis du bor i de rigtige egne finder du både hasselnødder og havtorn i naturen.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddetarte-med-flodeskum-og-havtornsirup/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - varmluft.

  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Vend forsigtigt havtornsaft, hasselnødder og hvedemel i æggemassen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og smør den med fedtstoffet. Hæld forsigtigt dejen i formen og bag tærten midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.
Havtornsirup
  • Kom sukker, vand og havtorn i en lille gryde. Kog lagen i ca. 10 min eller til der er ca. 1½ dl. sirup tilbage. Lad siruppen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum. Fordel flødeskummet på nøddebunden og kom halvdelen af siruppen på kagen. Server kagen sammen med resten af havtornsiruppen.
Tips
  • Hvis der er havtornsirup tilovers, smager den dejligt både til vaniljeis og ost.
  • Du kan også købe færdig havtornsaft.
Energiindhold for hele retten:

13204 kJ / 3156 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1179 kJ / 282 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 50,8 % 35,2 g
Fedt: 43,8 % 14 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

4 Æggehvider (ca. 1¼ dl)
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
2 spsk Havtornsaft
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
10 g Smør
Havtornsirup
1 dl Sukker
1 dl Vand
125 g Friske eller frosne havtorn (ca. 2 dl)
¼ liter Piskefløde