Nordisk cremet bygotto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Det er risotto på den nordiske måde. Bygotto er en skøn vegetarisk ret med cremet hytteost og perlebyg.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 50 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 500 g perlebyg
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g grøn squash i små tern
  • 500 g frosne ekstrafine ærter
  • 500 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl grofthakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varm i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min - de må ikke tage farve. Tilsæt perlebyg og steg 1-2 min til de er blanke. Tilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt. Varm retten igennem. Vend persille i lige inden servering.

Tip

Perlebygottoen kan smages til med citronskal og -saft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 73,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: