Nordisk cremet bygotto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

30 min

Det er risotto på den nordiske måde. Bygotto er en skøn vegetarisk ret med cremet hytteost og perlebyg.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 50 g smør
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 500 g perlebyg
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g grøn squash i små tern
  • 500 g frosne ekstrafine ærter
  • 500 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl grofthakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varm i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min - de må ikke tage farve. Tilsæt perlebyg og steg 1-2 min til de er blanke. Tilsæt grønsagsbouillon og kog perlebyggen under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash, ærter, hytteost, salt og peber og vend godt rundt. Varm retten igennem. Vend persille i lige inden servering.

Tip

Perlebygottoen kan smages til med citronskal og -saft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 73,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 23 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: