Norske fiskeboller i mild citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Den milde smag og de mange ærter gør denne ret til en sand familiefavorit.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 dl rasp
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 700 g kogte kartofler
  • 300 g kogte gulerødder i stave
  • 200 g ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torsken i mindre stykker og kør dem seje i ca. 30 sek i en foodprocesor sammen med salt. Tilsæt æg, løg, rasp og peber og kør det i yderligere ca. 30 sek., til en jævn fars. Lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske ca. 32 små fiskeboller og steg fiskebollerne ca. 10 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Bring imens sauce, citronsaft og salt i kog i en sauterpande, under omrøring. Tilsæt fiskebollerne og lad retten koge ved svag varme i ca. 2 min - rør forsigtigt. Drys med purløg og fordel stenbiderrogn på toppen. Server med kartofler, gulerødder og ærter.

Tip

Retten fungerer også godt uden stenbiderrogn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: