Norske fiskeboller i mild citronsauce
45 min

Norske fiskeboller i mild citronsauce

Den milde smag og de mange ærter gør denne ret til en sand familiefavorit.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Norske fiskeboller i mild citronsauce

Den milde smag og de mange ærter gør denne ret til en sand familiefavorit.

Antal portioner
  • 500 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 dl rasp
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 700 g kogte kartofler
  • 300 g kogte gulerødder i stave
  • 200 g ærter

Fremgangsmåde:

Skær torsken i mindre stykker og kør den sej i ca. 30 sek i en foodprocesor sammen med salt. Tilsæt æg, løg, rasp og peber og kør det i yderligere ca. 30 sek., til en jævn fars. Lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske ca. 32 små fiskeboller og steg fiskebollerne ca. 10 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Bring imens citronsaucen i kog i en sauterpande, under omrøring. Tilsæt fiskebollerne og lad retten koge ved svag varme i ca. 2 min - rør forsigtigt. Drys med purløg og fordel stenbiderrogn på toppen, server med kartofler, gulerødder og ærter.

Tip

Retten fungerer også godt uden stenbiderrogn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print