Norske fiskeboller i mild citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Den milde smag og de mange ærter gør denne ret til en sand familiefavorit.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 dl rasp
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 700 g kogte kartofler
  • 300 g kogte gulerødder i stave
  • 200 g ærter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torsken i mindre stykker og kør dem seje i ca. 30 sek i en foodprocessor sammen med salt. Tilsæt æg, løg, rasp og peber og kør det i yderligere ca. 30 sek., til en jævn fars. Lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske ca. 32 små fiskeboller og steg fiskebollerne ca. 10 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Bring imens sauce, citronsaft og salt i kog i en sauterpande, under omrøring. Tilsæt fiskebollerne og lad retten koge ved svag varme i ca. 2 min - rør forsigtigt. Drys med purløg og fordel stenbiderrogn på toppen. Server med kartofler, gulerødder og ærter.

Tip

Retten fungerer også godt uden stenbiderrogn.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag