Norske fiskeboller i mild citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Den milde smag og de mange ærter gør denne ret til en sand familiefavorit.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 dl rasp
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 700 g kogte kartofler
  • 300 g kogte gulerødder i stave
  • 200 g ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær torsken i mindre stykker og kør dem seje i ca. 30 sek i en foodprocesor sammen med salt. Tilsæt æg, løg, rasp og peber og kør det i yderligere ca. 30 sek., til en jævn fars. Lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form med en ske ca. 32 små fiskeboller og steg fiskebollerne ca. 10 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Bring imens sauce, citronsaft og salt i kog i en sauterpande, under omrøring. Tilsæt fiskebollerne og lad retten koge ved svag varme i ca. 2 min - rør forsigtigt. Drys med purløg og fordel stenbiderrogn på toppen. Server med kartofler, gulerødder og ærter.

Tip

Retten fungerer også godt uden stenbiderrogn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: